5 gode grunde til hvorfor du skal få massage

Der er utallige undersøgelser der tydeliggør, at massage har en række meget positive fordele, og at det er fordelagtigt at få massage med jævne mellemrum.

De fordele du vil opleve ved at få massagebehandlinger er ofte kun kortvarige, og derfor er der også et krav til at du får massage med jævnemellemrum.

Det er dog også vigtigt, at understrege at massage i ny og næ også har sin berettelse, og er langt bedre end ingen massage.

Men hvis du virkelig vil opleve disse fordele der kommer med massage, så kræver det regelmæssig massage.

De mest anerkendte fordele ved massage er følgende:

  • Hurtigere muskelrestitution
  • Forebygger og reducere muskelsmerter
  • Mindre stress og bedre immunforsvar

Denne tekst er lavet i samarbejde med Massagestol Guide, som har til formål at guide dig om valg af massagestol.

Hurtigere muskelrestitution

Dyrker du motion eller har et hårdt fysiskarbejde, så har du med garanti prøvet at få ømme og stive muskler som resultat af dette.

Dette er ikke hensigtsmæssigt, da du vil opleve at din mobilitet midlertidig bliver begrænset og du kan dermed ikke dig 100% i sport eller på arbejdet.

Men ved at få nogle massagebehandlinger kan du forbedre din muskelrestitution, som reducere chancen for ømme og stive muskler efter motion eller arbejde.

Massage giver forbedret blodcirkulation, hvilket er med til at give din krop de bedste forudsætninger for at restitution hurtigere.

Forebygger og reducere muskelsmerter

Har du problemer med ondt i ryggen, så er massage effektiv til at forebygge eller reducere ondt i ryggen.

Ofte stammer dårlig ryg af overtræning eller fra arbejdspladsen, og hvis du ofte har problemer med ondt i ryggen, så bør du altid kontakte en læge eller en fysioterapeut.

Massagebehandlinger kan hurtigt lindre en dårlig ryg ved, at fjerne nogle spændinger og myoser, som kan være skyld i disse smerter.

Mindre stress og bedre immunforsvar

Mange danskere har en meget travl hverdag, hvilket kan resultere i at din krop begynder at producere det usunde stresshormon kortisol, som ikke er sunde for dig og kan give dig stress.

Men flere undersøgelser har fremvist at massage, kan være med til at reducere kortisol i kroppen og øge niveauet af dopamin, som er kendt som glædeshormonet.

Som en ekstra sideeffekt, så giver mindre stress også et bedre immunforsvar, så du undgår eller reducere chancen for at blive syg.