Alternativ til crosstrainer – assault bike

I dette indlæg vil vi forklare hvad en assault bike er, samt hvorfor den kan bruges som alternativ til en crosstrainer. Hvis du interesserer dig for cardio træning, og ønsker at effektivisere din træning, bør du se med i dette indlæg!

Der findes mange forskellige assault bikes, og det kan være svært at vælge den rigtige. Fitnessboom har udvalgt 6 af de bedste assault bikes fra danske forhandlere – se de 6 udvalgte assault bikes hos Fitnessboom her.

Hvad er en assault bike?

Assault bikes, og kaldet air bikes, er stationære cykler med armhåndtag og pedaler fastgjort til en stor blæser foran, som giver vindmodstand, når brugeren træder i pedalerne. Jo hårdere man træder i pedalerne, jo mere modstand giver cyklen. Med en assault bike træner du både overkroppen med armhåndtagene og underkroppen med pedalerne. Med andre ord får du altså en ”full-body-workout”.

Assault bikes passer til folk, der ønsker at dyrke højintensiv træning. Derudover er den også god til folk, som er i gang med genoptræning, da belastningen er lav hvis du træder langsomt i pedalerne. Assault bikes er blandt andet meget populære blandt folk der dyrker crossfit, hvilket er forståeligt, da træningen kan være meget højintensitiv. Dette bliver blandt fagfolk også kaldt HIIT-træning (high intensive interval training). Med andre ord får du altså mulighed for at presse din krop til det yderste med en assault bike.

Assault bike som alternativ til crosstrainer

Hvordan kan det så være, at en assault bike kan bruges som alternativ til en crosstrainer? Svaret på spørgsmålet er, at du på en crosstrainer dyrker cardio med hele kroppen, og det gør du også på en assault bike. Forskellen på de to træningsredskaber er dog, at en træning på en assault bike oftest er mere intensiv med højere puls, og derfor benyttes assault bikes også i kortere tid ad gangen.