Går du med en drøm om at være mere aktiv i din hverdag, uden at det behøver at være alt for besværligt, så bør du overveje, om du har mulighed for at købe træningsudstyr til hjemmet. Et af de oplagte valg i denne kategori er en crosstrainer, da den er ideel til dig, der ønsker at røre dig endnu mere, uden at du behøver at tage i et fitnesscenter eller at belaste kroppen unødigt meget i løbeskoene i det ustadige danske vejr.

En crosstrainer er en simpel maskine, som du sagtens kan have stående derhjemme. Den er god, hvis du ønsker at røre hele kroppen, da den aktiverer stort set alle dine muskler i din krop uden at belaste dine ben, knæ eller led særligt. Derfor kan du hurtigt og effektivt gennemføre en effektiv træning med en stor forbrænding af kalorier og fedt, imens du streamer din yndlingsserie på Netflix eller følger dit favoritsportshold i vigtige kampe. Det kræver blot, at du finder den helt rigtige crosstrainer, der passer perfekt til dine forhold i dit hjem og dit træningsbehov, og derefter placerer den et praktisk sted, hvor du enten kan sætte et tv op foran maskinen eller kan tilkoble din tablet eller smartphone direkte på crosstraineren. Derfor handler det i sidste ende om, at du finder den bedste crosstrainer til lige netop dit private hjem.

Find den perfekte crosstrainer for dig

Under coronapandemien er interessen for hjemmetræning og træningsmaskiner i hjemmet vokset markant. Det samme gælder for markedet for crosstraineren, der er blevet en populær træningsmakker i mange danske hjem. Udbuddet af forskellige crosstrainere er derfor også stort, og det kan derfor være lidt af en udfordring at finde lige netop den crosstrainer, der matcher dine ønsker, behov og pengepung. Når du skal finde den crosstrainer, som du bør kaste dine penge efter, er der nogle vigtige ting, som du skal kigge efter, når du sammenligner og undersøger de forskellige crosstrainere på markedet. Det hele handler om dine krav, ønsker og behov til crosstraineren samt om dit budget. Derfor kunne nogle af de vigtigste ting, som du bør have in mente, når du kigger på crosstrainere, være:

  • Antallet af forskellige træningsprogrammer
  • Antallet af forskellige niveauer for modstanden
  • Antallet af brugerprofiler
  • Dine behov for målinger af din træning (hastighed, watt, tid, distance, puls osv.)
  • Skridtlængden for crosstraineren
  • Vægten og mobiliteten
  • Om den kan foldes sammen og opbevares praktisk

Den bedste crosstrainer for dig afhænger af dine behov

Som nævnt ovenfor er der mange parametre, hvorpå de mange forskellige crosstrainere kan adskille sig fra hinanden. Derfor kan den perfekte crosstrainer for dig være en helt anden end den perfekte maskine for din nabo. Det hele afhænger af dine ambitioner og behov, dine muligheder i hjemmet i forhold til plads og dit budget for træningsudstyr. Derfor kan du kun finde den bedste crosstrainer for lige netop dig ved at kigge nærmere på din egen situation, og hvordan de forskellige produkter på markedet kan matche dine behov og krav til en crosstrainer. Nedenfor vil forskellige typer af crosstrainer blive gennemgået kort, hvor de vigtigste fordele vil blive fremhævet, så du ved, om en sådan type maskine vil kunne opfylde dine behov.

En sammenfoldelig crosstrainer

Det er langt fra alle, der har oceaner af plads i hjemmet, når det kommer til opsætning af træningsudstyr. Derfor er der udviklet en type af crosstrainer, der netop henvender sig til dig, der ikke har alt for meget plads. De sammenfoldelige crosstrainere vejer typisk ikke særligt meget, og er derfor nemme at flytte rundt på. Du kan derfor let folde den sammen og sætte den et praktisk sted, når du ikke bruger den.

Forhjulsdrevet eller baghulsdrevet

Der findes både crosstrainere, der er forhjulsdrevne og modeller, der er baghjulsdrevne. De forhjulsdrevne vejer typisk lidt mere og fylder ofte også mere. Især i højden kan de forhjulsdrevne være et problem i nogle hjem, da du simpelthen vil støde imod et relativt lavthængende loft. Du bør derfor være opmærksom på højden i det rum, du ønsker at have crosstraineren stående i, før du vælger en forhjulsdrevet maskine, hvilket er den type, som de fleste erfarne vælger.