Romaskine eller crosstrainer – Hvad skal du vælge?

Der er ingen tvivl om, at motion er både sundt for kroppen og det mentale helbred.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man er fysisk aktiv i mindst 30 minutter om dagen, men det skader bestemt ikke, hvis du dyrker mere motion end 30 minutter om dagen.

Der findes mange forskellige måder at få ens daglige motion på minimum 30 minutter, du kan bl.a. gå en tur, tage i fitness, spille fodbold, osv.

Men langt de fleste har desværre ikke tid til, at dyrke motion og når de først er hjemme fra arbejdet, så kan det være svært at komme afsted igen.

Heldigvis findes der mange gode alternativer til folk med en travl hverdag og det kan f.eks. være en motionsmaskine til hjemmebrug.

De to mest populære motionsmaskiner til hjemmebrug er romaskinen og en crosstraineren.

Disse to motionsmaskiner har være deres fordele og egenskaber, og dem vil vi komme nærmere ind på i nedenstående afsnit.

Romaskine

Romaskinen er ikke nogen ny maskine, og den har været i fitnesscentrene i flere årtier, men den har de seneste år også fundet sin vej hjem i den private.

Dette skyldes at flere har fået øjnene op for hjemmetræning, og så er prisen på romaskiner også faldet drastisk, og nu kan de fås til under 10.000 kr.

Derudover er romaskinen en af de mest effektive motionsmaskiner på markedet, og du kan forbrænde rigtig mange kalorier på kort tid.

En romaskine træner hele kroppen, så du får aktiveret alle de forskellige muskelgrupper.  

Hvis du har problemer med dine knæ eller lede, så kan motion med en romaskine være fordelagtig, da den skåner både knæ og lede under træningen.

Lyder en romaskine interessant? Så kan du finde en romaskine til hjemmetræning her.

Crosstrainer

Der findes utallige gode grunde til at investere i en crosstrainer, og mange foretrækker motionstræning på en crosstrainer, da den er skånsom overfor kroppen, og så får du ligeligt bevægelse i både overkrop og underkrop.

En crosstrainer har længe været i både fitnesscentre og hjemmet, da man altid har kunne købe en crosstrainer til en fornuftig pris og ofte til under 5.000 kr.

Hvis du vil have en professionel model, så koster den fra 10.000 kr. og opefter alt afhængig af mærke og model.

Hvis du har problemer med knæ eller lede, så er en crosstrainer også skånsom overfor knæ og lede, så hvis du måske ikke kan løbe, så kan motion på en crosstrainer være et godt alternativ.